Όταν η υφαντουργική τεχνοτροπία συναντά την σκίαση

Author: N. Assimakopoulos SA on  10 Απριλίου, 2024
building

Στην αγορά, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ειδών σκίασης για να βρείτε αυτό που μας ταιριάζει. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι το ύφασμα που θα επιλέξουμε. Επομένως, πρέπει πάντα το ύφασμα που θα «ψωνίζουμε» να είναι υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για κάποια μοναδικά υφάσματα που είχαμε την ευκαιρία να παρέχουμε στην ελληνική αγορά!

Τι κάνει τα υφάσματα αυτά τόσο ξεχωριστά?

Η μοντέρνα αρχιτεκτονική χαρακτηρίζεται συχνά από γενναιόδωρο σχεδιασμό πρόσοψης με περιοχές παραθύρων διαρκώς αυξανόμενων διαστάσεων. Όμως, αυτό μπορεί να επιβαρύνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων μέσα στο χώρο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ενοχλητική αντηλιά είναι κάποια από τα αίτια που θα επιβραδύνουν τις εργασίες ενός επαγγελματικού χώρου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, προτείνεται η εγκατάσταση υφασμάτων blackout. (Αναφέρουμε τις διαφορές υφασμάτων εδώ).

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι με λευκά υφάσματα blackout, η εξωτερική όψη του κτιρίου δεν θα είναι ομοιόμορφη.

Σε διάφορα σημεία του κτιρίου, θα υπάρχει ουσιαστική διαφορά που θα «ρίχνει» την συνολική εικόνα του κτιρίου.

Upscale White

Έχοντας αυτά υπόψη, η Ν. Ασημακόπουλος ΑΒΕΕ προσπαθεί να βρίσκει πάντα λύσεις με γνώμονα την ποιότητα & τις ανάγκες των επαγγελματικών χώρων.

Έτσι, αποφάσισε να εισάγει υφάσματα διπλής όψης! Πρόκειται για ένα ύφασμα το οποίο έχει ανθρακί χρώμα στην εξωτερική του όψη και διαφορετικό στην εσωτερική του.

AAA Commercial kl Y 2024 Page 73 Image 0003
Εξωτερική Όψη
AAA Commercial kl Y 2024 Page 69 Image 0006
Εσωτερική Όψη

Πρόκειται για ύφασμα συσκότισης το οποίο, με την γκρι πίσω πλευρά του, παρουσιάζει μια ουδέτερη εικόνα προς τα έξω, ανεξάρτητα από το χρώμα που επιλέγεται για το εσωτερικό.

Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε για τον εσωτερικό χώρο, χωρίς όμως να επηρεάζει το πως φαίνεται το κτίριο από έξω. Μπορείτε να δείτε πόσο σημαντική είναι αυτή η διαφορά στις εικόνες παρακάτω.

Πατώντας οπουδήποτε και σέρνοντας [ δεξιά ή αριστερά ] το κόκκινο slider στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε την διαφορά που κάνει το ανθρακί ύφασμα εξωτερικά σε αντίθεση με λευκό & μαύρο ύφασμα.

Με Λευκό Ύφασμα

Με Λευκό Ύφασμα

Καλύπτει και τις...μεγαλύτερες ανάγκες!

Στο εμπόριο, υπάρχουν διάφορα μεγέθη ρολών. Τα πιο συνηθισμένα μεγέθη ξεκινούν από τα 50εκ. ύψος και πλάτος και φτάνουν μέχρι και τα 2,5m πλάτος και ύψος.

Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να καλύψουμε ένα μεγαλύτερο παράθυρο? Αναγκαστικά, πρέπει να επιλέξουμε 2 ρόλερ που όμως δεν θα καλύπτουν πλήρως το παράθυρο. Θα υπάρχει ένα μικρό κενό ανάμεσα τους και για να τα ανεβοκατεβάσουμε, θα έχουμε 2 οδηγούς που θα λειτουργούν ξεχωριστά.

Γι' αυτό το λόγο, η Ν. Ασημακόπουλος ΑΒΕΕ σας δίνει την επιλογή σε υφάσματα που μπορούν να φτάσουν μέχρι 410εκ (4,10m) πλάτος! Τα υφάσματα αυτά είναι blackout, που τα καθιστούν ιδανικά για χώρους εκδηλώσεων ή meeting rooms που συνηθώς χρειάζονται να υπάρχει συσκότιση στο χώρο.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να περιορίσετε την επιλογή σας. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε 4 καταπληχτικά χρώματα ώστε να επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στον χώρο σας! Δείτε τα παρακάτω.

Χρώματα για υφάσματα μέχρι 410 εκ. πλάτος

Η λύση στην Yγειονομική περίθαλψη

Όπως αναφέραμε και πριν, η Ν. Ασημακόπουλος ΑΒΕΕ πάντα αναζητά νέες λύσεις για τους επαγγελματίες. Από αυτήν την κατηγορία δεν λείπουν και οι επαγγελματίες υγείας.

Οι κουρτίνες των νοσοκομείων αγγίζονται συχνά, που σημαίνει ότι αποτελούν τόπο αναπαραγωγής βακτηρίων και μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση ασθενών μέσω άμεσης επαφής.

Τα υφάσματα MDR είναι η κατάλληλη λύση για όλους τους χώρους υγείας. Διαθέτουν μυκητοστατικό και αντιβακτηριακό φινίρισμα που βοηθά στον έλεγχο των λοιμώξεων, παρατείνει τη διάρκεια ζωής του υφάσματος και προστατεύσει την επιφάνεια από τα μικρόβια.

Το αντιβακτηριακό ύφασμα έχει σχεδιαστεί για να καταπολεμά την ανάπτυξη βακτηρίων, μούχλας, μυκήτων και άλλων μικροβίων. Πρόκειται για επεξεργασία που εφαρμόζεται τοπικά στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα κατά το στάδιο του φινιρίσματος, παρέχοντάς τους την ικανότητα να αναστέλλουν τη μικροβιακή ανάπτυξη.

Βέβαια, αν και το αντιμικροβιακό ύφασμα λειτουργεί εξαιρετικά για να επιβραδύνει την ανάπτυξη των μικροβίων, δεν σκοτώνει τα παθογόνα κατά την επαφή, που σημαίνει ότι δεν είναι εντελώς αποτελεσματικό στο να σταματήσει την εξάπλωση των ιών.

Αντί να τα χρησιμοποιείτε ως υποκατάστατο για την υγιεινή και άλλες προφυλάξεις για την υγεία και την ασφάλεια, θα πρέπει να θεωρούνται ως ένα επιπλέον στρώμα άμυνας έναντι επιβλαβών μικροοργανισμών για χρήση εκτός από το κανονικό σας πρωτόκολλο υγιεινής.

Χαμηλή ακουστική? Κι όμως γίνεται!

Σε χώρους με σκληρές επιφάνειές, όπως για παράδειγμα ένα εστιατόριο, ο ήχος παίζει σημαντικό ρόλο. Τέτοιοι χώροι τείνουν να έχουν κακή ακουστική και αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα με χώρους όπου οι άνθρωποι πρέπει να ακούν τους άλλους να μιλούν.

Για παράδειγμα, τα εστιατόρια θα εγκαταστήσουν ακουστικά πάνελ για να αυξήσουν την ευκρίνεια της ομιλίας στο χώρο. Τα περισσότερα από αυτά δεν θα έχουν χαλιά και αυτό οφείλεται στο ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί από ό,τι ένα δάπεδο με πλακάκια.

Αν δεν χρησιμοποιούσαν ηχοαπορροφητικά πάνελ, οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον λόγω όλης της ηχούς και της αντήχησης που προέρχονται από τους σκληρούς τοίχους και τα δάπεδα.

Λαμβάνοντας το υπόψη, η N. Ασημακόπουλος ABEE προσφέρει ηχοαπορροφητικά υφάσματα, ιδανικά για αυτό το σκοπό. Αγγίζοντας τα 0,45 NRC (Noise Reduction Coefficient - Μονάδα μέτρησης της απορρόφησης του ήχου), τα υφάσματα αυτά μπορούν να μειώσουν την ηχώ σε έναν χώρο μεσαίου μεγέθους σε μεγάλο βαθμό.

Όμως, τα ηχοαπορροφητικά υφάσματα απευθύνονται καθαρά σε επαγγελματικούς χώρους και γραφεία. Καθώς οι χώροι στα σπίτια είναι σχετικά μικροί, τα υφάσματα αυτά δεν προτείνονται για οικιακή χρήση.

Προτείνουμε να επιλέξετε τα απλά υφάσματα της σειράς, καθώς είναι πολύ πιο οικονομικά από αυτά με ηχοαπορροφητικές ιδιότητες.

Σώζοντας τον κόσμο, 1 ύφασμα τη φορά

Η τεχνοτροπία των υφασμάτων αυτών δεν σταματά εκεί! Θέλοντας να επιτευχθεί η μείωση του πλαστικού, ενσωματώθηκε ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας ως βασικό υλικό για την κατασκευή αυτών των υφασμάτων

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούντε ανακυκλωμένα μπουκάλια τερεφθαλικού πολυαιθυλενίου (polyethylene terephthalate), ένα είδος πολυεστέρα γνωστό στο εμπόριο και ως PET. Είναι το υλικό που βρίσκουμε σε πλαστικά μπουκαλάκια νερού 0,5 με 1,5lt.

Περίπου 3-4 μπουκάλια του 1,5lt αντιστοιχούν σε 1τ.μ. υφάσματος και τουλάχιστον το 80% της συνολικής ύφανσης προέρχεται από το υλικό PET.

Με την χρήση ανακυκλωμένου υλικού, όχι μόνο συμβάλλουμε στην μείωση της παγκόσμιας ρύπανσης από πλαστικό, αλλά και παρατείνεται η διάρκεια ζωής των πόρων μέσω της ανακύκλωσης, συμβάλλοντας έτσι σε μειωμένο οικολογικό αποτύπωμα. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται "UPcycling".

Ανακύκλωση

Πρόκειται για ένα προϊόν, που, παρά τα πολλά οφέλη που προσφέρει, συμβάλλει και στην βελτίωση του περιβάλλοντος και την μείωση της ρύπανσης.

Αν και εσείς ενδιαφέρεστε για κάποιο από τα υφάσματα που αναφέραμε και θα θέλατε να συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρείτε το ύφασμα που σας ταιριάζει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

magic-wandenvelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram