Ποιο ύφασμα σκίασης να επιλέξω ?

Author: N. Assimakopoulos SA on  4 Ιουλίου, 2023
Ύφασμα σκίασης δωματιού

Η κατάλληλη σκίαση παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της ατμόσφαιρας ενός δωματίου, την ιδιωτικότητά του και το πόσο φωτεινό θα είναι. Γι' αυτό τον λόγο, είναι σημαντικό -πριν προχωρήσουμε σε αγορά- να γνωρίζουμε ποιο ύφασμα σκίασης να επιλέξουμε.

Τα συστήματα σκίασης Optima κατασκευάζονται με ένα πλήθος υφασμάτων, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε όλες σας τις ανάγκες σε είδη σκίασης.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας εξηγήσουμε τις βασικές διαφορές μεταξύ των διάφορων υφασμάτων για να μπορείτε να επιλέξετε αυτό που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σας!

Τα υφάσματα, με βάση τον τρόπο ύφανσης τους, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

  • Plain (Απλά)
  • Blackout(Ολικής Συσκότισης)
  • Screen ή Voile(Διάτρητα)

Plain Υφάσματα - Συνδυάζοντας την απλότητα με την κομψότητα

Τα απλά υφάσματα είναι η επιτομή της απλότητας και του μινιμαλιστικού στυλ. Αυτά τα υφάσματα συνήθως κατασκευάζονται σε απλά χρώματα ή διακριτικά μοτίβα, παρέχοντας μια όμορφη και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα στον χώρο που τοποθετούνται.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των απλών υφασμάτων είναι η ικανότητά τους να επιτρέπουν διάφορα επίπεδα φωτός σε ένα δωμάτιο διατηρώντας παράλληλα την ιδιωτικότητα.

Ανάλογα με το πάχος του υφάσματος, τα plain υφάσματα μπορούν να φιλτράρουν και να διαχέουν το φυσικό φως, δημιουργώντας μια απαλή και φιλόξενη ατμόσφαιρα στο χώρο σας.

Αυτό τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για χώρους όπου θέλετε να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ φωτισμού και ιδιωτικότητας, όπως σαλόνια ή τραπεζαρίες.

Όσον αφορά τη συντήρηση, τα απλά υφάσματα είναι συχνά εύκολο να καθαριστούν και να συντηρηθούν. Αντέχουν το τακτικό ξεσκόνισμα και περιστασιακά τον καθαρισμό λεκέδων χωρίς να χρειαστεί να τα κατεβάσετε και να τα βάλετε στο πλυντήριο.

Όμως, κάποια από τα απλά υφάσματα μπορεί να είναι πιο επιρρεπής στη φθορά και το ξεθώριασμα με την πάροδο του χρόνου.

Υφάσματα Screen - Ισορροπία φωτισμού και θέας

Τα υφάσματα Screen (Διάτρητα) προσφέρουν ένα μοναδικό συνδυασμό λειτουργικότητας και αισθητικής, καθιστώντας τα μια δημοφιλή επιλογή για όσους θέλουν να διατηρήσουν μια ισορροπία φυσικού φωτισμού και θέας.

Αυτά τα υφάσματα είναι κατασκευασμένα με ανοιχτή δομή, επιτρέποντας στο φως να «περνάει» ως ένα σημείο, διατηρώντας παράλληλα την εξωτερική θέα.

Τα είδη σκίασης με υφάσματα screen είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε χώρους όπου είναι επιθυμητό το φυσικό φως, χωρίς όμως την ενοχλητική αντανάκλαση του ηλίου.

Αυτό τα κάνει μια ιδανική επιλογή για δωμάτια με μεγάλα παράθυρα ή χώρους όπου η διατήρηση μιας σύνδεσης με το περιβάλλον είναι απαραίτητη, όπως γραφεία ή σαλόνια με γραφική θέα.

Επιλέγονται κυρίως ως μια μοντέρνα λύση διακόσμησης που αναβαθμίζει πλήρως τον χώρο στον οποίο τοποθετούνται.

Όμως, το μειονέκτημα των υφασμάτων screen είναι ότι δεν είναι λειτουργικά για χώρους που θέλουμε ιδιωτικότητα, ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες.

Λόγω της ύφανσης τους, επιτρέπουν στις σκιές και τις σιλουέτες να είναι ορατές από τον εξωτερικό χώρο, επομένως μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για υπνοδωμάτια ή χώρους όπου δεν θέλουμε αδιάκριτα βλέμματα.

Η συντήρηση των υφασμάτων screen συχνά περιλαμβάνει τακτικό ξεσκόνισμα και περιστασιακό απαλό καθαρισμό. Λόγω της ανοιχτής πλέξης τους, είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί όταν τα καθαρίζετε για να αποφύγετε την καταστροφή της λεπτής δομής του υφάσματος.

Εν κατακλείδι, τα roller με υφάσματα screen προσφέρουν μια μοντέρνα λύση για όσους αναζητούν μια ισορροπία μεταξύ φωτός, θέασης και ιδιωτικότητας.

Υφάσματα Ολικής Συσκότισης – Η ιδιωτικότητα στα μέτρα σας

Όταν πρόκειται για την επίτευξη πλήρους σκοταδισμού και ιδιωτικότητας, τα υφάσματα ολικής συσκότισης (blackout) είναι η πιο κατάλληλη επιλογή.

Αυτά τα υφάσματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να εμποδίζουν το εξωτερικό φως, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για υπνοδωμάτια, home cinema ή οποιονδήποτε χώρο όπου η δημιουργία ενός σκοτεινού περιβάλλοντος είναι απαραίτητη.

Το βασικό χαρακτηριστικό των υφασμάτων συσκότισης είναι η ικανότητά τους να εμποδίζουν το φως να διεισδύσει μέσα από το ύφασμα. Αυτό επιτυγχάνεται συχνά μέσω πολλαπλών στρώσεων ή μιας εξειδικευμένης επίστρωσης στο ύφασμα που απορροφά ή αντανακλά το φως.

Ως αποτέλεσμα, είδη σκίασης με υφάσματα blackout είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στη δημιουργία ενός σκοτεινού περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της ημέρας ή σε αστικές περιοχές με έντονο φωτισμό.

Τα υφάσματα συσκότισης προσφέρουν επίσης πλήρη ιδιωτικότητα, καθώς εμποδίζουν την ορατότητα από τον εξωτερικό χώρο. Αυτό τα καθιστά πρακτική επιλογή για υπνοδωμάτια ή χώρους όπου η ιδιωτικότητα είναι ζωτικής σημασίας.

Επιπλέον, οι ιδιότητες αποκλεισμού του φωτός των υφασμάτων συσκότισης συμβάλλουν στην ενεργειακή απόδοση μειώνοντας την αύξηση της θερμότητας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αποτρέποντας την απώλεια θερμότητας στις ψυχρότερες εποχές.

Ενώ τα υφάσματα συσκότισης υπερέχουν στη δημιουργία σκοταδισμού και ιδιωτικότητας, ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετη φροντίδα όσον αφορά τη συντήρηση.

Λόγω της κατασκευής τους με πολλαπλές στρώσεις που παρέχουν δυνατότητες συσκότισης, μπορεί να είναι ευαίσθητα σε ορισμένα καθαριστικά.

Συνιστάται να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τον καθαρισμό και τη φροντίδα για να διασφαλίσετε τη μακροζωία του συγκεκριμένου υφάσματος.

Ποιο από τα τρία υφάσματα σκίασης να επιλέξω?

Τώρα που γνωρίζετε τις διαφορές τους, η επιλογή σας σε ύφασμα σκίασης εξαρτάται από αυτό που θέλετε να επιτύχετε:

  • Αν θέλετε έναν χώρο που θέλετε να έχετε φυσικό φως, χωρίς όμως να είναι ενοχλητικό και παράλληλα να μην μπορεί να σας δει κάποιος από έξω (όπως π.χ. τραπεζαρία, σαλόνι κλπ.), τότε τα plain υφάσματα είναι η κατάλληλη επιλογή. Είναι πιο εύκολα στον καθαρισμό τους σε σχέση με τα άλλα 2 και είναι εξαιρετικά για αυτούς που αναζητούν το μινιμαλιστικό στυλ.
  • Αντίθετα, αν σε κάποιο χώρο η προτεραιότητά σας είναι ο φωτισμός και όχι τόσο η διακριτικότητα (όπως π.χ. Επαγγελματικό Γραφείο), τότε τα Screen υφάσματα είναι η καλύτερη λύση. Είναι πιο δύσκολα στον καθαρισμό τους και συχνά απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή λόγω της ανοιχτής πλέξης τους. Ταιριάζουν φοβερά με χώρους όπου θέλουμε να επιτύχουμε το μοντέρνο στυλ.
  • Τέλος, αν ψάχνετε έναν τρόπο να απομονώσετε έναν χώρο από το φυσικό ή το τεχνητό φως (όπως π.χ. κρεβατοκάμαρα) και παράλληλα να είναι πλήρως ιδιωτικός, τότε τα υφάσματα blackout αποτελούν την τέλεια επιλογή για εσάς.

Τα είδη υφασμάτων που προαναφέραμε υπάρχουν σε μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων για να διαλέξετε αυτό που θα ταιριάξει αρμονικά με τον χώρο σας.

Για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα καταστήματα μας εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

magic-wandenvelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram