Ύπνος - 5 Τρόποι για να βελτιώσετε την ποιότητα του

Author: N. Assimakopoulos SA on  7 Μαρτίου, 2024
Woman sleeping

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη συνολική υγεία και ευεξία και παίζει κρίσιμο ρόλο ώστε το σώμα σας να ανακάμψει από το άγχος της ημέρας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, ο ύπνος μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ποιοτικός.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές ώστε να μεταμορφώσετε την κρεβατοκάμαρά σας σε έναν ήρεμο και χαλαρωτικό χώρο. Καλύτερος ύπνος σημαίνει καλύτερη ζωή!

Κάντε το χώρο σας πιο σκοτεινό με σκίαση Blackout

Σύμφωνα με έρευνες, το απόλυτο σκοτάδι βοηθά το σώμα να γνωρίζει πότε είναι ώρα για ύπνο. Αυτό σημαίνει ότι αν βρίσκεστε σε έναν χώρο που το φως δεν μπορεί να διεισδύσει, τότε ο ύπνος είναι φυσικό επακόλουθο.

Για να καταφέρετε, λοιπόν, να απομονώσετε έναν χώρο από το ενοχλητικό φως , θα πρέπει να καλύψετε τα παράθυρα σας με κάποιο ύφασμα που θα εμποδίζει το φως από το να «μπει» στο δωμάτιο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνουμε ρολά με ύφασμα Blackout. Όπως είδαμε και στο άρθρο σχετικά με τα διαφορετικά υφάσματα, το ύφασμα black out πρόκειται για αδιαφανές υλικό ολικής συσκότισης που δεν αφήνει το φως να περάσει από μέσα του.

Σε αντίθεση με τις απλές κουρτίνες, ρολά με ύφασμα Blackout μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο εντελώς σκοτεινό, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Μειώστε το μπλε φως πριν τον ύπνο

Πολλοί έχουν αναφέρει ότι τους αρέσει να περνάνε χρόνο στο κινητό πριν κοιμηθούνε (scrolling σε εφαρμογές όπως Tik Tok, Instagram κλπ.) Τα κακά νέα είναι αυτή η συνήθεια μπορεί να είναι και ο βασικός λόγος που ο ύπνος μας δεν είναι ποιοτικός.

Για αυτούς που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, προτείνουμε να μην βάζετε το κινητό σας δίπλα στο κρεβάτι αλλά σε κάποιο άλλο χώρο του δωματίου ή ακόμα καλύτερα σε άλλο δωμάτιο πριν κοιμηθείτε.

Ακόμα, πρέπει να δώσετε σημασία στο τεχνητό φως που υπάρχει μέσα στο δωμάτιο. Οι λάμπες που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να είναι σε απόχρωση θερμού ή απαλού λευκού και όχι ψυχρού λευκού, ειδικά άμα τις έχετε ανοιχτές λίγο πριν κοιμηθείτε.

Για να βρείτε την απόχρωση του λευκού που παράγει η λάμπα σας, θα πρέπει να δείτε τους βαθμούς Kelvin που παράγει. Αυτό αναγράφεται πάνω στο κουτί της συσκευασίας καθώς και στην ίδια την λάμπα, αν έχετε πετάξει το κουτί της.

Οι 2700-3000 βαθμοί kelvin συμβολίζουν το θερμό λευκό (το λεγόμενο κίτρινο φως). Με 4000 συμβολίζεται το απαλό λευκό ενώ με 6500 συμβολίζεται το ψυχρό λευκό.

Για να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο με απαλούς τόνους που θα βοηθήσουν στον ύπνο σας, προτείνουμε λάμπες με βαθμούς Kelvin 2700-3000.

Ρυθμίστε την θερμοκρασία του χώρου.

Η κατάλληλη θερμοκρασία δωματίου όταν πηγαίνουμε για ύπνο είναι 16-20℃. Η θερμοκρασία του σώματός σας πέφτει φυσικά καθώς κοιμάστε, έτσι ένα πιο δροσερό δωμάτιο διευκολύνει τον ύπνο και τον ύπνο.

Για να κάνετε ένα δωμάτιο πιο δροσερό μια ικανοποιητική λύση είναι η εγκατάσταση ενός προγραμματιζόμενου θερμοστάτη που θα διατηρεί τον χώρο πιο ζεστό όταν εσείς λείπετε από το σπίτι.

Μια οικονομικότερη (και πιο εύκολη) λύση είναι να εγκαταστήσετε ένα είδος σκίασης που θα μειώσει την απώλεια ενέργειας και θα βοηθήσει στην ρύθμιση της θερμοκρασίας του χώρου που σας ενδιαφέρει.

Μια τέτοια επιλογή αποτελούν τα ενεργειακά υφάσματα Verosol με την λεπτή στρώση αλουμινίου στην εξωτερική του επιφάνεια συμβάλλουν στον πλήρη έλεγχο της ηλιακής ακτινοβολίας αποτρέποντας σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό την εναλλαγή θερμότητας του χώρου με το εξωτερικό περιβάλλον. 

Φέρτε λίγο πράσινο στο δωμάτιο

Η τελευταία μας συμβουλή είναι να φέρετε φυτά στον χώρο που κοιμάστε. Τα φυτά βοηθούν στη μείωση του στρες και στον καθαρισμό του αέρα. Ακόμα, δίνουν μια πιο άνετη αίσθηση στον χώρο, κάτι που σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα.

Εφόσον όμως διαθέτετε ρολά ή πλισέ στο χώρο που κοιμάστε, φροντίστε να τα ανοίξετε κατά την διάρκεια της ημέρας ώστε να μπορέσουν τα φυτά να πάρουν φυσικό φως.

Αν είστε έτοιμοι να κάνετε την αλλαγή στο χώρο σας και να τοποθετήσετε υφάσματα blackout, τότε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποια από τα καταστήματά μας εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

magic-wandenvelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram